Εκδρομή Ναύπακτος

2 Ημέρες

1/3

Η επέτειος της Ναυμαχίας της Ναύπακτου που έγινε στις 07-10-1571, αποτελεί σημαντικό γεγονός όπου σύσσωμος ο Χριστιανικός στόλος των Ευρωπαϊκών χωρών, με στόλαρχο τον Αντιβασιλέα της Ισπανίας Δον Ζουάν ήρθε σε σύγκρουση με τον στόλο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η οποία απειλούσε με την «είσοδο» της στην υπόλοιπη Ευρώπη. Φέτος θα εορταστεί η επέτειος των 445 χρόνων.

 

1η Ημέρα

Τακτοποιούμαστε στο ξενοδοχείο «Nafs». Ακολουθεί ξενάγηση στην πόλη της Ναύπακτου, ξεκινώντας από το επιβλητικό της κάστρο με την επιβλητική θέα όλης της πόλης αλλά και με το πανόραμα του Κορινθιακού. Ακολουθεί ξενάγηση στο γραφικό βενετσιάνικο λιμάνι της όπου υπάρχει και το άγαλμα του Ισπανού μυθιστοριογράφου Μιγκέλ ντε Θερβάντες, που  πήρε μέρος στην ναυμαχία της Ναυπάκτου ως υπαξιωματικός του πολεμικού πλοίου Μαρκέσα (Marquesa),και μάλιστα έχασε το αριστερό του χέρι. Ακολουθεί το Φετιχέ Τζαμί που λειτουργεί ως εκθεσιακός χώρος. Φυσικά θα επισκεφτούμε το μουσείο του Πύργου του Μπότσαρη και θα καταλήξουμε στο Ασκληπιείο. 

 

Διάλειμμα σε ένα από τα ωραιότερα μέρη της Ναυπάκτου, στο στενοπάζαρο για γεύμα στο εστιατόριο «Εύ οινος». Με μεγάλη ποικιλία από γευστικότατες λιχουδιές και παραδοσιακούς μεζέδες θα ικανοποιήσουν κάθε σας απαίτηση για καλό φαγητό.

 

Συνεχίζουμε την ξενάγηση μας στο Αντίρριο, που λόγω της θέσης του, ήταν το μοναδικό πέρασμα από την Λοκρίδα και την Αιτωλία στην Αχαΐα, χρησιμοποιείτο ως λιμάνι όλες τις εποχές, από την εποχή των Δωριέων έως και σήμερα. Το σημαντικότερο μνημείο είναι το Μεσαιωνικό Φρούριο του Αντιρρίου, αλλά επίσης δεσπόζει στην περιοχή, ένα σημαντικό σύγχρονο έργο, η  Γέφυρα Ρίου-Αντιρίου, που έχει ονομαστεί “Χαρίλαος Τρικούπης” προς τιμήν του πολιτικού, που πρώτος την οραματίστηκε έναν αιώνα νωρίτερα.  

 

Τέλος, επισκεπτόμαστε και την αρχαία Μακύνεια που βρισκόταν κοντά και NA του όρους Ταφιασσού (Κλόκοβα) προς τη μεριά του Μολύκρειου. Δεν είναι απόλυτα γνωστό πότε χτίστηκε, ίσως να πρόκειται για αρχαία ομηρική πόλη. Η Μακύνεια ήταν Λοκρική πόλη κοντά στα σύνορα με τους Αιτωλούς και δε είναι γνωστό με βεβαιότητα πότε πέρασε στην κυριαρχία των Αιτωλών. Ίσως το 338 π.Χ., την εποχή που ο Φίλιππος ο Β’ ο Μακεδών κατέλαβε τη Ναύπακτο.. Επιστρέφουμε στην Ναύπακτο με ελεύθερο πρόγραμμα.

 

2η Ημέρα

Ξεκινάμε την περιήγηση μας στις πιο ορεινές περιοχές της χώρας μας με εξαιρετική ομορφιά επιμελώς κρυμμένη. Αποτελείτε από ένα σύμπλεγμα χωριών τα γνωστά σε όλους μας Κράβαρα ονομασία που προέκυψε σύμφωνα με τους ντόπιους από την φράση “στην κάρα βαρείτε” που έλεγαν κατά τις συμπλοκές του με τους Τούρκους.

 

Οικισμοί με έντονο ενδιαφέρον, με μοναδικά δείγματα λαϊκής παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και ένταξης στο φυσικό περιβάλλον, σημαντικά απομεινάρια της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Πηγές νερού με πέτρινες λαξευτές βρύσες ξεπηδούν από παντού, κατάφυτα βουνά περιβάλουν κάθε χωριό, πυκνά δάση από έλατα εισβάλουν στις αυλές των πετρόκτιστων σπιτιών.

 

Η αρχιτεκτονική παράδοση εκφράζει άμεσα το πνεύμα του τόπου στον οποίο αναπτύχθηκε. Αποτελεί αναγνωρίσιμο στοιχείο της ταυτότητάς του, ένα δυναμικό σημείο αναφοράς και αναπόσπαστο μέρος της σύγχρονης ζωής στη Ναυπακτία.

 

Επιστρέφουμε στην πόλη της Ναυπάκτου, όπου μας περιμένει παραδοσιακό φαγητό, ξεκούραση και ελεύθερο πρόγραμμα.

Παρατηρήσεις:

  • Ελάχιστη συμμετοχή για την πραγματοποίηση εκδρομής 10 άτομα.

  • Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ' άτομο, περιλαμβάνουν Φ.Π.Α. και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.

  • Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.

  • Διαθέσιμοι Τραπεζικοί λογαριασμοί (IBAN):

GR8901104120000041200184228 NATIONAL BANK OF GREECE

1
xiroslogo