ECO & ACT

Eco & Act ονομάζουμε τις ταξιδιωτικές προτάσεις μας σε αυτούς που θέλουν να ανακαλύψουν συμμετέχοντας, την ιστορία και τον πολιτισμό, τα έθιμα και τις παραδόσεις, το φυσικό περιβάλλον και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές του τόπου μας.

 

Η περιοχή μας είναι ένας από τους σπουδαιότερους υγροβιότοπους της Ευρώπης. Αναπτύσσεται ως μεσοποταμία από τις επιχωματώσεις των δύο μυθικών ποταμών Ευήνου και Αχελώου. 

 

Η λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου – Αιτωλικού με την πολυνησιακή μορφολογία της από την μία και ο ορεινός όγκος (Αρακύνθου) με τα μοναδικά δάση βελανιδιάς και καστανιάς από την άλλη αποτελούν ένα μοναδικό προορισμό για τους λάτρεις της φύσης. Σ αυτό το τοπίο φιλοξενούνται εκατοντάδες είδη μορφών ζωής του οικοσυστήματος.

 

Ο άνθρωπος δημιουργεί πολιτισμό στην περιοχή μας, από την εποχή της προϊστορίας, με τις αρχαίες πόλεις Πλευρώνας, Καλυδώνας και Οινιαδών, με τις αρχές της ισονομίας και ισοπολιτείας της Αιτωλικής Συμπολιτείας.

 

Στην περιοχή μας βρίσκονται η Ιερή πόλη του Μεσολογγίου, το πιο πυκνοκατοικημένο νησί της Μεσογείου το Αιτωλικό, τα χωριά της παραχελωίτιδας Νεοχώρι, Κατοχή, Λεσίνι και του Ευήνου ποταμού Ευηνοχώρι, Γαλατάς, Κρυονέρι.

 

Σημαντικός ο ρόλος των πόλεων της περιοχής και ειδικά της Ιερής πόλης του Μεσολογγίου στην Νεότερη ιστορία με την Ηρωική Έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων.

 

Επίσης γίνονται ξεναγήσεις σε ελαιοτριβεία - οινοποιεία και άλλες δραστηριότητες της περιοχής σχετικά με την γευσιγνωσία.

Για να επωφεληθείτε από το τετραήμερο του Αγίου Πνεύματος και να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία. Σας προτείνουμε ένα ταξίδι στην παράδοση και στο φυσικό κάλος. Ένα ταξίδι γεμάτο εικόνες τόσο από το παραδοσιακό πανηγύρι του Αη-Συμιού στο Μεσολόγγι καθώς και από την λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου, την δεύτερη μεγαλύτερη στην Ευρώπη.

Ένα ταξίδι στην παράδοση της γεύσης, σε έναν τόπο που έχει αφήσει το πιο ισχυρό «αποτύπωμα» στον ρου της Ελληνικής ιστορίας, στο Μεσολόγγι.

Προστατευόμενος από τη συνθήκη Ραμσάρ, ο υγροβιότοπος στις εκβολές του Εύηνου και του Αχελώου είναι κιβωτός του Νώε για διακόσια εβδομήντα είδη πουλιών. 

Προστατευόμενος από τη συνθήκη Ραμσάρ, ο υγροβιότοπος στις εκβολές του Εύηνου και του Αχελώου είναι κιβωτός του Νώε για διακόσια εβδομήντα είδη πουλιών. 

Η περιήγηση στην λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου / Αιτωλικού, δεν αποτελεί μόνο μια γνωριμία του επισκέπτη με το υδάτινο στοιχείο, αλλά την φιλοξενία του σε ένα από τα μεγαλύτερα & ποικιλόμορφα οικοσυστήματα της Ευρώπης.

Πεζοπορική διαδρομή έξι χιλιομέτρων που οδηγεί στην καρδιά της λιμνοθάλασσας της Κλείσοβας και στο νησάκι της Τουρλίδας, εύκολη επειδή είναι επίπεδη.

Μονοήμερη

Το Αιτωλικό είναι το πιο πυκνοκατοικημένο νησί της Ελλάδος, και ο ιδιαίτερα γραφικός του χαρακτήρας το μετατρέπει σε ένα πολύ όμορφο προορισμό για να  περάσει κάποιος την μέρα του κοντά στο Μεσολόγγι και να ασχοληθεί με την τέχνη, την θρησκευτική παράδοση, την γευσιγνωσία αλλά και με την εμπειρία της ιππασίας.

17 Σεπτεμβρίου 2016

Η αρχαία Πλευρώνα μνημονεύεται για πρώτη φορά από τον Όμηρο μαζί με άλλες τέσσερις αιτωλικές πόλεις, την Καλυδώνα, τη Χαλκίδα, την Ώλενο και την Πυλήνη, στον περίφημο κατάλογο των ελληνικών πλοίων που συμμε­τείχαν στην εκστρατεία κατά των Τρώων.

Ο Αράκυνθος ή Ζυγός είναι βουνό του νομού Αιτωλοακαρνανίας, νότια της λίμνης Τριχωνίδας και βόρεια της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου. Έχει υψόμετρο 984 μέτρων. Στον Αράκυνθο βρίσκεται το στενό φαράγγι της Κλεισούρας μέσω του οποίου συνδέονται η περιοχή του Μεσολογγίου με την περιοχή του Αγρινίου.

Η λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου–Αιτωλικού, που οριοθετείται από τους ποταμούς Αχελώο & Εύηνο, διαμορφώνει μαζί με το σύμπλεγμα των Εχινάδων νήσων τη μοναδικότητα ενός υδροβιότοπου, που έχει χαρακτηριστεί ως Εθνικό Πάρκο Λιμνοθάλασσας.

Το κτήμα «Καπότη» βρίσκεται στη Δυτική Ελλάδα, στα Ακαρνανικά όρη και συγκεκριμένα στην Κομποτή Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας σε υψόμετρο 500-600 μέτρα. Είναι επισκέψιμο αγρόκτημα με πρωτότυπες ιδέες αγροτουρισμού και ζωής στη φύση. Είναι ενα ιδανικό μέρος για χαλάρωση και ξεκούραση αλλά και για δραστηριότες και βόλτες μακριά από τον άγχος της καθημερινότητας.

Ξεκινάμε από το Μεσολόγγι και κατευθυνόμαστε προς τους Δελφούς. Επίσκεψη και ξενάγηση στο Μουσείο των Δελφών, καθώς και στον παρακείμενο αρχαιολογικό χώρο.

Μια υπέροχη εκδρομή κατά κύριο λόγο θρησκευτικού χαρακτήρα, σχεδιάζει το τουριστικό μας γραφείο Discover Messolonghi.  Η παραπάνω εκδρομή αποτελεί μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα τον τόπο μας, ενώ ταυτόχρονα στοχεύει στην μέγιστη γνωριμία και ανάδειξη των βυζαντινών-θρησκευτικών μνημείων της ευρύτερης περιοχής της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου.

Διήμερο στην Ναύπακτο και στην ορεινή Ναυπακτία.

Τα Επτάνησα ή αλλιώς Ιόνια Νησιά (Λευκάδα Κεφαλονιά Κέρκυρα, Παξοί και Μεγανήσι) εκτείνονται δυτικά της Ελλάδας και νότια της Πελοποννήσου, αποτελώντας ένα σύμπλεγμα παραμυθένιων νησιών και έχουν χαρακτηριστεί από τους πιο εκθαμβωτικούς τουριστικούς προορισμούς του κόσμου που αξίζει να πραγματικά να επισκεφτείτε.

3 Ημέρες

Ο Εύηνος ποταμός, ονομαζόμενος και Φίδαρης, είναι ποταμός της Αιτωλίας και αποτελεί ένα από τα «θρυλικά» ποτάμια της Αιτωλοακαρνανίας. Πηγάζει από τα Βαρδούσια και εκβάλλει στον Πατραϊκό κόλπο.

Please reload

1
xiroslogo