Περιήγηση στον Αράκυνθο

Μονοήμερη
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
αρακυνθος1
αρακυνθος2
αρακυνθος3
αρακυνθος4

Περιήγηση στον Αράκυνθο

Ο Αράκυνθος ή Ζυγός είναι βουνό του νομού Αιτωλοακαρνανίας, νότια της λίμνης Τριχωνίδας και βόρεια της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου. Έχει υψόμετρο 984 μέτρων. Στον Αράκυνθο βρίσκεται το στενό φαράγγι της Κλεισούρας μέσω του οποίου συνδέονται η περιοχή του Μεσολογγίου με την περιοχή του Αγρινίου.

Χαρακτηρίζεται από τα δάση κέδρων, καστανιών και βελανιδιών, τους καταρράκτες, τις σπηλιές και μια πλούσια βιοποικιλότητα από πτηνά, ερπετά, σκίουρους, χελώνες, ελάφια, αγριογούρουνα, αλεπούδες και λύκους, που συνθέτουν ένα τελείως διαφορετικό τοπίο, σε τόσο μικρή απόσταση από το θαλάσσιο μέτωπο του δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου. Εκτός από τα θρησκευτικού ενδιαφέροντος μνημεία, τις εκκλησίες και το μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου, ο Αράκυνθος Φιλοξενεί τρεις αρχαίες πόλεις της Αιτωλίας στους πρόποδες του που είναι από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής. Τα ερείπια της αρχαίας πόλης της Αλίκυρνας βρίσκονται στη θέση «χίλια σπίτια», κοντά στο σημερινό οικισμό του Αγίου Θωμά όπου και ανακαλύφθηκαν τάφοι της γεωμετρικής και ελληνιστικής εποχής αλλά και ένας υπόγειος μακεδονικού τύπου τάφος που αποτελείται από έναν προθάλαμο και δύο νεκρικούς θαλάμους.

Η Καλυδώνα ήταν χτισμένη στη δεξιά όχθη του Ευήνου ποταμού και σώζονται τα ερείπια του ναού της Αρτέμιδος, του Απόλλωνα, του Διόνυσου, το ηρώον και το θέατρο. Τέλος, η Πλευρώνα βρίσκεται βορειοδυτικά του Μεσολογγίου και από τα αρχαιολογικά της ευρήματα ενδιαφέρον παρουσιάζουν το τείχος με τους 30 πύργους και τις έξι πύλες, το θέατρο, η δεξαμενή νερού, η αγορά και το νεκροταφείο, έξω από το τείχος, κοντά στην κεντρική πύλη. Από την εποχή του βυζαντινού αυτοκράτορα Ανδρόνικου, η Πλευρώνα συνεχίζει την ιστορία της ως Κάστρο της κυρά-Ρήνης.

Πρόγραμμα Μονοήμερης Εκδρομής

8:30 π.μ. Αναχώρηση από το γραφείο μας Discover Messolonghi.

Ξεκινάμε για τον Αράκυνθο, ανηφορίζουμε τον δρόμο που ξεκινά από τον οικισμό της Αγριλιάς πάνω από το Μεσολόγγι: κάθε στροφή χαρίζει όλο και πιο την αίσθηση της μεταφοράς μας σε ένα άγονο τοπίο φτιαγμένο από πέτρα και χώμα. Στα Ρέτσινα­ έχετε το νου σας για τις πινακίδες του καφέ «Ανατολή», ιδανικό για μια στάση για να απολαύσουμε την θέα προς την λιμνοθάλασσα και τον Πατραϊκό κόλπο και να τραβήξουμε πανοραμικές φωτογραφίες.

Το υψηλότερο χωριό της διαδρομής είναι τα Ελληνικά, σε υψόμετρο 750 μ. Από εδώ ο δρόμος κατηφορίζει ­μέσα στις καστανιές του Ερύμανθου προς τη λίμνη Τριχωνίδα, η οποία απέχει περίπου μισή ώρα, και θα περιπλανηθούμε με την  βοήθεια του οδηγού μας μέσα στο κατάφυτο τοπίο. Θα μάθουμε για την πλούσια βιοποικιλότητα και ιστορία του Αρακύνθου.

Περπατάμε ανάμεσα στο μαγικό τοπίο και απολαμβάνουμε ανεπανάληπτες εικόνες και μοναδικά τοπία που θα μείνουν χαραγμένα στο μυαλό σας για πάντα. Θα καταλήξουμε να επισκεφτούμε την Μονή του Αγίου Γεωργίου και από εκεί θα επιστρέψουμε το μεσημέρι, που θα μας περιμένει ένα απλό αλλά γευστικότατο μενου, στο χωριό Ελληνικά στην ταβέρνα «Κατώι» που περιλαμβάνει:

Ορεκτικό

Πατάτες στην χόβολη, γίγαντες και σαγανάκι με γραβιέρα

Σαλάτα

χωριάτικη σαλάτα με φέτα

Κυρίως Πιάτο

κατσικάκι στη γάστρα

Ποτό

Ή ½ Kgr Κρασί ή 1 καραφάκι Τσίπουρο

Επιδόρπιο

Γλυκό της ημέρας/ φρούτο

Μετά το φαγητό θα κατευθυνθούμε στο πυροφυλάκιο του βουνού που μας προσφέρει μια διαφορετική θέα.

Τέλος, έχοντας αποκομίσει τις καλύτερες εντυπώσεις και εικόνες από  τις ομορφιές των ορεινών περιοχών της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου, επιστρέφουμε  στην πόλη του Μεσολογγίου.

Φωτογραφικό Υλικό: Γιάννης Ρουσόπουλος

Παρατηρήσεις:

  • Ελάχιστη συμμετοχή για την πραγματοποίηση εκδρομής 10 άτομα.

  • Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ’ άτομο, περιλαμβάνουν Φ.Π.Α. και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.

  • Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.

  • Διαθέσιμοι Τραπεζικοί λογαριασμοί (IBAN):  GR8901104120000041200184228 NATIONAL BANK OF GREECE

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
Nifty were extremely helpful when I needed a Finance Analyst at short notice, proactive domination. At the end of the day, going network of consultants.
Mark GarrettZeit
https://www.discovermessolonghi.gr/wp-content/uploads/2020/09/fluid_hero_09.jpg
I consider Nifty having unprecedented integrity within this industry in terms of reference checking and honest feedback about candidates.
Maegan MathewsChargebee
https://www.discovermessolonghi.gr/wp-content/uploads/2020/09/fluid_hero_08.jpg
I genuinely can’t recommend Nifty Group highly enough. They were personable divide with additional clickthroughs from highway will close.
Joshua MclaughlinSonarQube
https://www.discovermessolonghi.gr/wp-content/uploads/2020/09/fluid_hero_07.jpg
bt_bb_section_top_section_coverage_image
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Το Μεσολόγγι

We are a young and creative company and we offer you fresh HR ideas.

Ο τόπος μας δεν ανήκει, μέχρι σήμερα, στους προβεβλημένους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, παρ’ όλο που συγκεντρώνει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Ιστορία παγκόσμιας εμβέλειας, σπουδαία πνευματική και πολιτιστική κληρονομιά, μοναδικά μνημεία και μουσεία, πανέμορφο φυσικό περιβάλλον (λιμνοθάλασσα, παραλίες, Αχελώος, Εύηνος, ιαματικά λασπόλουτρα, Αράκυνθος, δάσος Φράξου), καθώς και ένα τρόπο ζωής που στηρίζεται στην ηρεμία και την απλότητα.

Εδώ η γραφικότητα, η αυθεντικότητα και η έμπνευση συνυπάρχουν στην καθημερινότητα και σε καλούν να τις απολαύσεις όλο το χρόνο.

Μια φορά αν έρθεις, αρκεί για να ζήσεις μαζί μας, όπως εμείς!

Σας περιμένουμε!

2016

JANUAR 2016

New office in London

JULY 2016

Certificate of Accreditation

[bold_timeline_item_button title=”Expand” style=”” shape=”” color=”” size=”inline” url=”#” el_class=”bold_timeline_group_button”]

2018

JANUAR 2016

New office in Amsterdam

[bold_timeline_item_button title=”Expand” style=”” shape=”” color=”” size=”inline” url=”#” el_class=”bold_timeline_group_button”]

2019

FEBRUARY 2019

New office in NY

MARCH 2020

More than 100 workers

[bold_timeline_item_button title=”Expand” style=”” shape=”” color=”” size=”inline” url=”#” el_class=”bold_timeline_group_button”]
https://www.discovermessolonghi.gr/wp-content/uploads/2020/09/image_illustrations_04.png

Be at the forefront of the innovation

Your goals are individual. We believe business advice should be too, so we help your business thrive in this work environment.
bt_bb_section_top_section_coverage_image