Birdwatching

3 Ημέρες
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
birdwathing3-1
birdwathing3-2
birdwathing3-3
birdwathing3-4
birdwathing3-5

Birdwatching 3 ημέρες

Ένα ταξίδι γαλήνης στην λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου. Γνωστό επίσης ως ένα από τα πιο πλούσια φυσικά ιχθυοπαραγωγικά κέντρα της χώρας μας, που σχηματίζεται ανάμεσα από τα δέλτα των ποταμών Αχελώου και Εύηνου. Η λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου έχει χαρακτηριστεί ως εθνικό πάρκο και προστατεύεται από την σύμβαση Ramsar και την συνθήκη Natura2000. Η λιμνοθάλασσα είναι μια μικρή «κιβωτός του Νώε» με μια ευρεία βιοποικιλότητα. Περίπου διακόσια εβδομήντα είδη πουλιών βρίσκουν καταφύγιο, και επωάζουν σε αυτήν, που χάρη στα ασφαλή ρηχά νερά της λιμνοθάλασσας, που δεν ξεπερνούν σε βάθος τα ογδόντα εκατοστά, βρίσκουν άφθονη τροφή από τα 36 είδη ψαριών που ζουν και αναπαράγονται, ενώ στο οικοσύστημα απαντώνται 23 είδη ερπετών και πλήθος θηλαστικών.

Περιπλανηθείτε ανάμεσα σε καλαμιώνες, αμμοθίνες, αλμυρόβαλτους κι αναχώματα, με την ελπίδα να απαντήσετε ερωδιούς, μόνιμους θαμώνες όλο το χρόνο, φαλαρίδες, καλοκαιρινούς επισκέπτες, πανέμορφες αβοκέτες στο χώρο των αλυκών, ψηλόλιγνα φοινικόπτερα (φλαμίγκος) σε διάφορες περιοχές και φυσικά τους μεγαλόπρεπους αργυροπελεκάνους.

Οι γεωλόγοι του Κέντρου Διαχείρισης της Λιμνοθάλασσας μας συστήνουν «προσοχή όταν περπατάμε στα αναχώματα, για να μην καταστρέψουμε τις φωλιές που στήνουν εδώ τα γλαρόνια, να πλησιάζουμε τα πουλιά με ήρεμο τρόπο, για να μην τα τρομάξουμε, και να μην είμαστε εκτεθειμένοι. Η παρατήρηση πουλιών χρειάζεται υπομονή, τα πουλιά αλλάζουν «θέσεις». Μην ξεχάσετε: νερό, καπέλο, κιάλια και φωτογραφική μηχανή.

Ημέρα 1η

Κατά την άφιξή σας στην ιστορική πόλη του Μεσολογγίου & αφού τακτοποιηθείτε στο ξενοδοχείο, σας καλωσορίζουμε ενημερώνοντας σας για την περιοχή & το πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί τις επόμενες ημέρες του ταξιδιού σας.

Αρχικά, μπορείτε να ξεκινήσετε την περιπλάνηση στα πλακόστρωτα δρομάκια της πόλης θαυμάζοντας την αρχιτεκτονική των νεοκλασικών κτιρίων του προηγούμενου αιώνα και τα παλιά αρχοντικά, που στο παλιό Μεσολόγγι πόλη και θάλασσα ήταν ένα.

Εν συνεχεία, μπορείτε να καταλήξετε με μια ποδηλατική βόλτα  στη λιμνοθάλασσα, για να απολαύσετε την πανδαισία των χρωμάτων ενός από τα καλύτερα ηλιοβασιλέματα της Ελλάδας.

Όταν σουρουπώσει θα γευτούμε τη μεσολογγίτικη γαστρονομία στο κέντρο της πόλης, στο εστιατόριο «Δημητρούκας».

Το μενού περιλαμβάνει:

Ορεκτικό

Γαύρο παστό σε αλάτι λιμνοθάλασσας με μαϊντανό & σκόρδο

/  Σαρδέλα στον φούρνο με ανθό άλατος της Λιμνοθάλασσας

Γαρίδες σαγανάκι με φέτα

Σαλάτα

Χωριάτικη σαλάτα με παρθένο ελαιόλαδο της περιοχής

/ Σαλάτα εποχής

Κυρίως Πιάτο

Φρέσκο ψάρι εποχής από την λιμνοθάλασσα (τσιπούρα-λαβράκι-κέφαλος πετάλι)

/ Κρέας της επιλογής σας στην σχάρα συνοδευόμενο

από φρέσκιες τηγανητές πατάτες ή βραστά χόρτα.

Ποτό

2 ποτήρια κρασί ή 1 ποτήρι Ούζο Τρικένε

Επιδόρπιο

Επιδόρπιο ημέρας (φρούτα εποχής ή γλυκό)

Κλείνοντας την πρώτη μέρα στο Μεσολόγγι βολτάρουμε στα μπαράκια του κέντρου με μια στάση στο “Avant Garde Bar-Restaurant” για να γευτείτε το κοκτέιλ «Discover Messolonghi».

Ημέρα 2η

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ενημέρωση στις 08:30. Στις 9:30 Επίσκεψη στην Ανατολική Κλείσοβα. Πρόσβαση από το ανάχωμα που τη διαχωρίζει από την Κεντρική Κλείσοβα. Στόχος η κίνησή μας ως το παρατηρητήριο. Η μια πλευρά της διαδρομής, η ανατολική, έχει πλούσιο καλαμιώνα, γλυκά νερά και διαφορετικά είδη πουλιών, εξοικειωμένα να ζουν σε αυτό το ενδιαίτημα. Ενώ, η δυτική πλευρά έχει ρηχή υδάτινη επιφάνεια αλμυρή ή υπεράλμυρη, νησίδες με αλόφυτα, αλμυρόβαλτο (σάλτσινο) και λασποτόπια.

Η διαδρομή συνδυάζει δυο διαφορετικά οικοσυστήματα, γλυκό-λιμναίο και αλμυρό-λιμνοθαλάσσιο σε μικρή κλίμακα χώρου, δίνοντας πρόσβαση στον παρατηρητή και στα δυο, από το ίδιο σημείο, πράγμα σπάνιο σε υγρότοπο.

Έχει καλό παρατηρητήριο που βοηθά δίνοντας το κρίσιμο ύψος στον παρατηρητή. Τέλος, έχει πλούτο ειδών πουλιών, σχεδόν όλο το έτος και μάλιστα μεγάλους πληθυσμούς από κάποια είδη.

Αναχώρηση από την Ανατολική Κλείσοβα με στόχο τις Αλυκές Τουρλίδας. Στην πορεία προς Τουρλίδα, σύντομη επεξήγηση στους επισκέπτες, τι είναι και πως λειτουργούν τα παραδοσιακά ιβάρια. Η παρατήρηση στο χώρο των Αλυκών Τουρλίδας δύναται να γίνει από τρία σημεία/στάσεις, εξαρτάται από το που είναι οι συγκεντρώσεις των πουλιών, σε σχέση με την εποχή και τον καιρό.

Η πρώτη στάση είναι στο πάνω μέρος των Αλυκών, στον κόμβο του χωματόδρομου που οδηγεί ανατολικά προς τα κάτω ιβάρια. Η δεύτερη στάση δύναται να γίνει λίγο πριν το εκκλησάκι στα αριστερά του δρόμου, στην αρχή του οικισμού της Τουρλίδας. Η τρίτη στάση προτείνεται στη μεγάλη αλάνα με άσφαλτο στα αριστερά, πάνω από την κλειστή αμμουδιά.

Προτείνεται εναλλακτικά μια ακόμα στάση. Θα ακολουθούσαμε για 2 χλμ περίπου το χωματόδρομο προς τα ιβάρια με στόχο το πρώτο μεγάλο συγκρότημα αυθαιρέτων στην πρώτη συστάδα ευκαλύπτων, τα οποία συναντούμε μετά το πρώτο ιβάρι, πάνω στη λουρονησίδα της Κλείσοβας. Ο αιγιαλός έχει εκεί αμμοσύρσεις σε συνδυασμό με λασποτόπια (mudflats). Τα δυο αυτά παράκτια ενδιαιτήματα, σε συνδυασμό επίσης με τους γειτονικούς αλμυρόβαλτους και λασποτόπια εντός της λιμνοθάλασσας, φιλοξενούν κάποια δυσεύρετα και σπάνια είδη για τους παρατηρητές, όπως ο Ερημοσφυριχτής και η Θαλασσολιμόζα. Η επόμενη στάση μας είναι στις Αλυκές Τουρλίδας.

Έπειτα, το γκρουπ δύναται να καθίσει για γεύμα και ξεκούραση στο νησί της Τουρλίδας στο εστιατόριο «Τουρλίδα».

Το μενού περιλαμβάνει:

Ορεκτικό

Γαύρο παστό μαριναρισμένο με σκόρδο και μαϊντανό/  Μύδια αχνιστά με σάλτσα μουστάρδας.

Σαλάτα

Χωριάτικη σαλάτα

Κυρίως Πιάτο

Φρέσκο ψάρι εποχής από την λιμνοθάλασσα (τσιπούρα-λαβράκι-κέφαλος πετάλι) / Κρέας της επιλογής σας στην σχάρα συνοδευόμενο από φρέσκιες τηγανητές πατάτες ή βραστά χόρτα.

Ποτό

2 ποτήρια κρασί ή 1 ποτήρι Ούζο Πελάδα

Επιδόρπιο

Επιδόρπιο ημέρας (φρούτα εποχής ή γλυκό)

Το απόγευμα θα συνεχίσουμε με τρεις στάσεις στην περιοχή του Αιτωλικού.

Πρώτη στάση: Έλος Φοινικιάς, μεταξύ Αλυκών και Αιτωλικού. Πρόσβαση από βατό ανάχωμα. Δεν προτείνεται για μεγάλο λεωφορείο, όμως είναι κοντά στον κεντρικό δρόμο Μεσολογγίου-Αιτωλικού και μπορεί να γίνει πεζή. Έχει κλειστά γλυκά νερά με καλαμιώνες, υφάλμυρα υγρολίβαδα και παρουσιάζει τις τρεις εποχές (φθινόπωρο, χειμώνα και άνοιξη) σημαντικό ορνιθολογικό ενδιαφέρον.

Δεύτερη στάση: Περιμετρική Αιτωλικού. Το λεγόμενο Κανάλι, ιδιαίτερα την χειμερινή περίοδο, έχει μεγάλα κοπάδια υδρόβιων, βουτηχτάρια, κορμοράνους, φαλαρίδες που παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον. Στον ίδιο χώρο δρουν παραδοσιακοί ψαράδες με σταφνοκάρια και άλλα μέσα που συμπληρώνουν το ενδιαφέρον. Επίσης, από τον περιμετρικό εντοπίζονται εύκολα και με λίγη τύχη, τα Όρνια που διαχειμάζουν ή και φωλιάζουν στον Αράκυνθο, καθώς γυροπετούν πάνω από τους γκρεμούς. Πρόκειται για εντυπωσιακό και σπάνιο συνδυασμό φυσικών στοιχείων, όπου κοπάδια χιλιάδων υδρόβιων σε υγρότοπο, κείτονται κάτω από γκρεμούς και φαράγγια που πετούν όρνια και άλλα αρπακτικά των βουνών.

Τρίτη στάση στο έλος Αγίου Νικολάου δυτικά του Αιτωλικού, κάτω από το γήπεδο. Εκεί έχουμε πρόσβαση πολύ εύκολη από άσφαλτο, ακόμα και για μεγάλο όχημα. Οι υδάτινες λεκάνες με ρηχά νερά που περιβάλλονται από σάλτσινα, κρατούν μεγάλους αριθμούς πουλιών από το Νοέμβρη ως το Μάρτη. Αγριόπαπιες, φαλαρίδες, φοινικόπτερα κλπ είδη παρατηρούνται σε σχετικά κοντινές αποστάσεις.

Το βράδυ μπορεί να γίνει γεύμα ή μια στάση για βόλτα των επισκεπτών μέσα στο Αιτωλικό, όπου θα γευτούμε αυθεντικές γεύσεις του τόπου στην καρδιά του Αιτωλικού στην ταβέρνα «Μονόματος».

Το μενού περιλαμβάνει:

Ορεκτικό

Λίγδα παστή (μικρή τσιπούρα)

/ Χέλι από τη λιμνοθάλασσα ψητό στα κάρβουνα

Σαλάτα

Χωριάτικη σαλάτα με παρθένο ελαιόλαδο της περιοχής

/ Σαλάτα εποχής

Κυρίως Πιάτο

Φρέσκο ψάρι εποχής από την λιμνοθάλασσα (τσιπούρα-λαβράκι-κέφαλος πετάλι)

/ Κρέας της επιλογής σας στην σχάρα συνοδευόμενο

από φρέσκιες τηγανητές πατάτες ή βραστά χόρτα.

Ποτό

2 ποτήρια κρασί ή 1 ποτήρι Ούζο Τρικένε

Επιδόρπιο

Επιδόρπιο ημέρας (φρούτα εποχής ή γλυκό)

Επιστροφή οδικώς και ελεύθερο πρόγραμμα.

Ημέρα 3η

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο, check out και αναχώρηση στις 09.00.

Πλωτή ξενάγηση στην λιμνοθάλασσα και προσέγγιση των νησιών της και του πολυμορφικού οικοσυστήματος που διαμορφώνεται σε αυτήν, αφού ακολουθήσουμε την πορεία από την Τουρλίδα Βασιλάδι – Άγιος Σώστης – Φάρος – Κόμα – Σχοινιάς – Προκοπάνιστος – Παναγία Προκοπανισιώτισσα – επιστροφή  στον Προκοπάνιστο – Στάση στο Βασιλάδι κατά την επιστροφή και η δυνατότητα προσφοράς ούζου με μεζέ παρασκευασμένο από παραδοσιακά προϊόντα αλιείας των ψαράδων των διβαριών – Επιστροφή στο νησί της Τουρλίδας και επιβίβαση στο Λεωφορείο για αναχώρηση και επιστροφή.

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

Παρατηρήσεις:

  • Ελάχιστη συμμετοχή για την πραγματοποίηση εκδρομής 15 άτομα.

  • Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.

  • Διαθέσιμοι Τραπεζικοί λογαριασμοί (IBAN):
    ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΙΒΑΝ): GR89 4120 0000 4120 0184 228

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
Nifty were extremely helpful when I needed a Finance Analyst at short notice, proactive domination. At the end of the day, going network of consultants.
Mark GarrettZeit
https://www.discovermessolonghi.gr/wp-content/uploads/2020/09/fluid_hero_09.jpg
I consider Nifty having unprecedented integrity within this industry in terms of reference checking and honest feedback about candidates.
Maegan MathewsChargebee
https://www.discovermessolonghi.gr/wp-content/uploads/2020/09/fluid_hero_08.jpg
I genuinely can’t recommend Nifty Group highly enough. They were personable divide with additional clickthroughs from highway will close.
Joshua MclaughlinSonarQube
https://www.discovermessolonghi.gr/wp-content/uploads/2020/09/fluid_hero_07.jpg
bt_bb_section_top_section_coverage_image
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Το Μεσολόγγι

We are a young and creative company and we offer you fresh HR ideas.

Ο τόπος μας δεν ανήκει, μέχρι σήμερα, στους προβεβλημένους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, παρ’ όλο που συγκεντρώνει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Ιστορία παγκόσμιας εμβέλειας, σπουδαία πνευματική και πολιτιστική κληρονομιά, μοναδικά μνημεία και μουσεία, πανέμορφο φυσικό περιβάλλον (λιμνοθάλασσα, παραλίες, Αχελώος, Εύηνος, ιαματικά λασπόλουτρα, Αράκυνθος, δάσος Φράξου), καθώς και ένα τρόπο ζωής που στηρίζεται στην ηρεμία και την απλότητα.

Εδώ η γραφικότητα, η αυθεντικότητα και η έμπνευση συνυπάρχουν στην καθημερινότητα και σε καλούν να τις απολαύσεις όλο το χρόνο.

Μια φορά αν έρθεις, αρκεί για να ζήσεις μαζί μας, όπως εμείς!

Σας περιμένουμε!

2016

JANUAR 2016

New office in London

JULY 2016

Certificate of Accreditation

[bold_timeline_item_button title=”Expand” style=”” shape=”” color=”” size=”inline” url=”#” el_class=”bold_timeline_group_button”]

2018

JANUAR 2016

New office in Amsterdam

[bold_timeline_item_button title=”Expand” style=”” shape=”” color=”” size=”inline” url=”#” el_class=”bold_timeline_group_button”]

2019

FEBRUARY 2019

New office in NY

MARCH 2020

More than 100 workers

[bold_timeline_item_button title=”Expand” style=”” shape=”” color=”” size=”inline” url=”#” el_class=”bold_timeline_group_button”]
https://www.discovermessolonghi.gr/wp-content/uploads/2020/09/image_illustrations_04.png

Be at the forefront of the innovation

Your goals are individual. We believe business advice should be too, so we help your business thrive in this work environment.
bt_bb_section_top_section_coverage_image