Βόλτα στο Αιτωλικό

Μονοήμερη
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
αιτωλικο1
αιτωλικο2
αιτωλικο3
αιτωλικο4
αιτωλικο5
αιτωλικο6
αιτωλικο7
αιτωλικο8
αιτωλικο9
αιτωλικο10
αιτωλικο11
αιτωλικο12
αιτωλικο13
αιτωλικο14
αιτωλικο15
αιτωλικο16
αιτωλικο17

Βόλτα στο Αιτωλικό

Το Αιτωλικό είναι το πιο πυκνοκατοικημένο νησί της Ελλάδος, και ο ιδιαίτερα γραφικός του χαρακτήρας το μετατρέπει σε ένα πολύ όμορφο προορισμό για να  περάσει κάποιος την μέρα του κοντά στο Μεσολόγγι και να ασχοληθεί με την τέχνη, την θρησκευτική παράδοση, την γευσιγνωσία αλλά και με την εμπειρία της ιππασίας.

Ξεκινάμε στις 11:00 με την επίσκεψη μας στο μουσείο χαρακτικών τεχνών «Βάσω Κατράκη», όπου μένουμε έκθαμβοι από το μεγαλείο των έργων της καλλιτέχνιδος, την απλότητά της και την πολυτάραχη ζωή της.

Στην συνέχεια κάνουμε μια περιήγηση στα στενά του Αιτωλικού, τις εκκλησίες του που κρύβουν θησαυρούς ανεκτίμητης ιστορικής αξίας.

  • Ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου, ο οποίος βρίσκεται στο κέντρο του Αιτωλικού στην κεντρική πλατεία, όπου γίνονταν και το παζάρι. Πρόκειται για την ωραία Μητρόπολη του Αιτωλικού. Λέγεται και Παναγία Αιτωλικού ή Παναγία η Παζαρίτισσα. Ο παλαιός Ναός καταστράφηκε από σεισμό το 1965 και χτίστηκε εκ νέου. Το ξυλόγλυπτο τέμπλο εξαιρετικό δείγμα τέχνης, του 2ου μισού του 18ου αιώνα, που είναι σήμερα τοποθετημένο στο νέο Ναό.
  • Ο περίφημος χρυσοκέντητος επιτάφιος, από τα αρχαιότερα και πολυτιμότερα κειμήλια των Ναών της Ελλάδας. Πρόκειται για εξαιρετικό δείγμα της τέχνης της Κωνσταντινούπολης, δώρο του αυτοκράτορα Άγγελου Κομνηνού. Τα κεντημένα πρόσωπα είναι σαν να ζωγραφίστηκαν.

Στην παλαιότερη εκκλησία έγιναν πολλές συνελεύσεις των στρατηγών της Δυτικής Ελλάδας, κατά την περίοδο της Επαναστάσεως.

Τον Απρίλιο του 1824 μέσα στο ναό έγινε η δίκη του στρατηγού Γ. Καραϊσκάκη.
Διασώθηκαν όλα τα μεγάλης αξίας θρησκευτικής, αρχαιολογικής και καλλιτεχνικής
κειμήλια που υπήρχαν στο ναό.

Ο Ιερός Ναός των Ταξιαρχών εμπεριέχει το φημισμένο τέμπλο, εξαιρετικό δείγμα της ξυλογλυπτικής τέχνης του 18ου αιώνα. Το έτος 1823, κατά την πολιορκία του Αιτωλικού από τους Τούρκους, έπεσε στο κέντρο του Ναού μια οβίδα και από την οπή ανέβλυσε νερό, πολύ χρήσιμο για τους αποκλεισμένους.

Πίσω από το ιερό του Ναού, βρίσκεται ο τάφος της Κυρά Βασιλικής του Αλή πασά.
Σταυρόσχημο κάλυμμα Αγίου Ποτηρίου (19ος αιώνας, σε βυσσινόχρωμο βελούδο).

Κάνουμε μια στάση για μεσημεριανό με αυθεντικές γεύσεις του τόπου στην καρδιά του Αιτωλικού στην ταβέρνα «Μονόματος».

Το μενού περιλαμβάνει:

Ορεκτικό

Λίγδα παστή (μικρή τσιπούρα)/

Χέλι από τη λιμνοθάλασσα ψητό στα κάρβουνα /

Μεζές με καπνιστό χταπόδι

Σαλάτα

Χωριάτικη σαλάτα με παρθένο ελαιόλαδο της περιοχής/

Σαλάτα εποχής

Κυρίως Πιάτο

Φρέσκο ψάρι εποχής από την λιμνοθάλασσα (τσιπούρα-λαβράκι-κέφαλος πετάλι)/

Κρέας της επιλογής σας στην σχάρα συνοδευόμενο από φρέσκιες τηγανητές πατάτες ή βραστά χόρτα.

Ποτό

2 ποτήρια κρασί ή 1 ποτήρι Ούζο Τρικένε

Επιδόρπιο

Επιδόρπιο ημέρας (φρούτα εποχής ή γλυκό)

Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε την γκαλερί χαρακτικής και ζωγραφικής των αδερφών Κότσαρη και θα μας μυήσουν στην παράδοση της τέχνης του νησιού.

Στις 18:00 μας περιμένουν τα ισπανικά άλογα στην φάρμα αλόγων του κο. Ιωάννη Παρρά. Όπου θα μας μεταφέρει την αγάπη του για αυτά τα αξιοθαύμαστα πλάσματα και θα μας μάθει πώς να ιππεύσουμε και να κάνουμε μια μονόωρη βόλτα στην κατάφυτη περιοχή στα δυτικά του Αιτωλικού.

Επιστρέφουμε γεμάτοι εμπειρίες και εικόνες στο Μεσολόγγι για ξεκούραση.

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
Nifty were extremely helpful when I needed a Finance Analyst at short notice, proactive domination. At the end of the day, going network of consultants.
Mark GarrettZeit
https://www.discovermessolonghi.gr/wp-content/uploads/2020/09/fluid_hero_09.jpg
I consider Nifty having unprecedented integrity within this industry in terms of reference checking and honest feedback about candidates.
Maegan MathewsChargebee
https://www.discovermessolonghi.gr/wp-content/uploads/2020/09/fluid_hero_08.jpg
I genuinely can’t recommend Nifty Group highly enough. They were personable divide with additional clickthroughs from highway will close.
Joshua MclaughlinSonarQube
https://www.discovermessolonghi.gr/wp-content/uploads/2020/09/fluid_hero_07.jpg
bt_bb_section_top_section_coverage_image
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Το Μεσολόγγι

We are a young and creative company and we offer you fresh HR ideas.

Ο τόπος μας δεν ανήκει, μέχρι σήμερα, στους προβεβλημένους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, παρ’ όλο που συγκεντρώνει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Ιστορία παγκόσμιας εμβέλειας, σπουδαία πνευματική και πολιτιστική κληρονομιά, μοναδικά μνημεία και μουσεία, πανέμορφο φυσικό περιβάλλον (λιμνοθάλασσα, παραλίες, Αχελώος, Εύηνος, ιαματικά λασπόλουτρα, Αράκυνθος, δάσος Φράξου), καθώς και ένα τρόπο ζωής που στηρίζεται στην ηρεμία και την απλότητα.

Εδώ η γραφικότητα, η αυθεντικότητα και η έμπνευση συνυπάρχουν στην καθημερινότητα και σε καλούν να τις απολαύσεις όλο το χρόνο.

Μια φορά αν έρθεις, αρκεί για να ζήσεις μαζί μας, όπως εμείς!

Σας περιμένουμε!

2016

JANUAR 2016

New office in London

JULY 2016

Certificate of Accreditation

[bold_timeline_item_button title=”Expand” style=”” shape=”” color=”” size=”inline” url=”#” el_class=”bold_timeline_group_button”]

2018

JANUAR 2016

New office in Amsterdam

[bold_timeline_item_button title=”Expand” style=”” shape=”” color=”” size=”inline” url=”#” el_class=”bold_timeline_group_button”]

2019

FEBRUARY 2019

New office in NY

MARCH 2020

More than 100 workers

[bold_timeline_item_button title=”Expand” style=”” shape=”” color=”” size=”inline” url=”#” el_class=”bold_timeline_group_button”]
https://www.discovermessolonghi.gr/wp-content/uploads/2020/09/image_illustrations_04.png

Be at the forefront of the innovation

Your goals are individual. We believe business advice should be too, so we help your business thrive in this work environment.
bt_bb_section_top_section_coverage_image