Εκδρομή στον Εύηνο

3 Ημέρες
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
ευηνος1
ευηνος2
ευηνος3
ευηνος4

Εκδρομή στον Εύηνο

Ο Εύηνος ποταμός, ονομαζόμενος και Φίδαρης, είναι ποταμός της Αιτωλίας και αποτελεί ένα από τα «θρυλικά» ποτάμια της Αιτωλοακαρνανίας. Πηγάζει από τα Βαρδούσια και εκβάλλει στον Πατραϊκό κόλπο. Έχει έντονη παραποτάμια βλάστηση, αρκετά ορμητική ροή με μαιάνδρους και ένα μαγευτικό φαράγγι. Αρκετά γεφύρια (πέτρινα και μεταλλικά) και συρμάτινες πεζογέφυρες στα πιο όμορφα σημεία της κοίτης του μας δείχνουν τους παλιούς δρόμους, τα περάσματα και τις μετακινήσεις των ανθρώπων αλλοτινών εποχών. Ο Εύηνος είναι ιδανικός για αθλητικές δραστηριότητες όπως rafting, kayak, mountain bike, rappel, αναρρίχηση, πεζοπορία, εναέριο πέρασμα (flying fox) και τοξοβολία.

Ο Εύηνος ποταμός είναι γνωστός από το πέρασμα του Ηρακλή και της Δηιάνειρας. Ο Ηρακλής μετά το γάμο του με τη Δηιάνειρα, έμεινε για ένα χρονικό διάστημα στην Καλυδώνα, η οποία βρισκόταν κοντά στον Εύηνο ποταμό. Ο Ηρακλής αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Καλυδώνα εξαιτίας ακούσιου φόνου. Ο Ευρύνομος, στενός συγγενής του Οινέα, έχυσε από απροσεξία νερό που προορίζονταν για το πλύσιμο των ποδιών πάνω στα χέρια του Ηρακλή. Ο Ηρακλής εξοργίστηκε και τον χτύπησε τόσο δυνατά με τη γροθιά του που εκείνος πέθανε. Ο Ηρακλής αυτοεξορίστηκε στην Τραχίνα. Εκεί, ήταν εγκαταστημένος ο Κένταυρος Νέσσος. Ο Ηρακλής εξόντωσε τους συντρόφους του στο άντρο του Φόλου και ο Νέσσος κατόρθωσε να σωθεί και να φθάσει στον Εύηνο. Εκεί ασχολιόταν με το πέρασμα των οδοιπόρων, έναντι αμοιβής, στην απέναντι όχθη και ισχυριζόταν ότι τάχα οι Θεοί του ανέθεσαν αυτό το έργο. Ο Νέσσος έκλεψε την γυναίκα του Ηρακλή και ο Εύηνος που είδε να του κλέβουν την κόρη έτρεξε να την σώσει με αποτέλεσμα να πνιγεί στο ποτάμι. Ο Ηρακλής   βρήκε τον Νέσσο και τον σκότωσε για να πάρει πίσω τη γυναίκα του. Είναι γνωστή η ελαιογραφία του J. F. Lagrenet, 1755, που φυλάσσεται στο Μουσείο του Λούβρου, στο Παρίσι. Σ’ αυτή την ελαιογραφία ο Κένταυρος Νέσσος, αρπάζοντας τη Δηιάνειρα διασχίζει τον Εύηνο ποταμό, ενώ, από την απέναντι όχθη ο Ηρακλής τον τοξεύει για να υπερασπιστεί τη γυναίκα του.

Το Αγρόκτημα “ΠΙΝΑΚΑΔΕΣ” εκτείνεται σε έκταση 44 στρεμμάτων, δίπλα στον Ποταμό Εύηνο μέσα σε μια σπάνια φυσική ομορφιά από πλατάνια και πεύκα. Βρίσκεται στο χωριό τρίκορφο Ναυπακτίας του Δήμου Χάλκειας πολύ κοντά στη Ναύπακτο και το Μεσολόγγι. Στο αγρόκτημα υπάρχουν 8 ανεξάρτητες επιπλωμένες κατοικίες απο Φιλανδικούς κορμούς, στάβλοι που φιλοξενούν 12 πανέμορφα άλογα και 1 γαϊδουράκι, ελάφια που ζουν σε ειδικά φραγμένο χώρο, Ελληνικά ποιμενικά σκυλιά και πολλά ακόμη ζώα.

Πρόγραμμα εκδρομής

1η  Ημέρα

Η μέρα ξεκινάει με μια βόλτα ιππασίας στο βουνό και κατά μήκος του ποταμού Ευήνου.

Επιστρέφοντας να απολαύσουμε τις εγκαταστάσεις, την συντροφιά των οικόσιτων ζώων και να γνωρίσουμε καλύτερα τον χώρο του κτήματος «ΠΙΝΑΚΑΔΕΣ». Θα απολαύσουμε το δείπνο:

Σαλάτα
Χωριάτικη εποχής

Ορεκτικό
Τυρόπιτα
Σουφλέ πατάτας

Κυρίως Πιάτο
Κοτόπουλο κοκκινιστό με μακαρόνια

Επιδόρπιο
Γλυκό κουταλιού ή γλυκό ημέρας

Και ακολουθεί ξεκούραση αφού μας περιμένει μια δυνατή μέρα.

2η Ημέρα

Το πρωί θα πραγματοποιηθεί κατάβαση του πανέμορφου φαραγγιού του Ευήνου με φουσκωτές βάρκες (rafting). Η συνολική διάρκεια της δραστηριότητας είναι τέσσερις (4) ώρες. H κατάβαση ποταμού με φουσκωτή βάρκα είναι μία πολύ διασκεδαστική και αξιομνημόνευτη εμπειρία.

Ποτάμια με μικρό βαθμό δυσκολίας προτείνονται σε όσους θα κάνουν rafting για πρώτη φορά ενώ δυσκολότερα ποτάμια μπορούν να δοκιμάσουν οι πιο έμπειροι κωπηλάτες. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η γνώση κολύμβησης, ψυχική και σωματική υγεία.

Ο ποταμός Εύηνος, θεωρητικά ένα «εύκολο» ποτάμι 2-3ης βαθμίδος (της κλίμακας 1-5), ενδείκνυται για μια απολαυστική ασφαλή κατάβαση υπό την επίβλεψη έμπειρων οδηγών με φουσκωτές βάρκες ή ατομικά Καγιάκ. Η διαδρομή ξεκινάει από τη γέφυρα του Πόρου και καταλήγει στο Διεθνές Προπονητικό Κέντρο Canoe – Kayak, λίγο πριν τη γέφυρα του Μπανιά.

Στη συγκεκριμένη δραστηριότητα μπορούν να συμμετάσχουν ενήλικες και παιδία άνω των 10 ετών που γνωρίζουν κολύμβηση και δεν έχουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους μαγιό, πετσέτα, ένα ζευγάρι πρόχειρα αθλητικά παπούτσια καθώς και ένα μπλουζάκι fleece ή μάλλινο. Ο εξοπλισμός που θα παρασχεθεί στους συμμετέχοντες περιλαμβάνει φόρμες νεοπρέν, παπουτσάκια, αντιανεμικά, κράνη, κουπιά και σωσίβια.

Σαλάτα
Χωριάτικη σαλάτα

Ορεκτικό
Τυρόπιτα
πατάτες τηγανιτές

Κυρίως Πιάτο
Χοιρινό μαγειρευτό

Επιδόρπιο
Γλυκό κουταλιού ή γλυκό ημέρας

Η μέρα θα συνεχίσει με έναν κύκλο δραστηριοτήτων  που απευθύνετε σε όλους ανεξαρτήτως ηλικίας και θα διεξαχθεί το Σάββατο το πρωί. Οι δραστηριότητες είναι τρίωρης περίπου διάρκειας στις οποίες έμπειροι εκπαιδευτές θα βρίσκονται δίπλα μας για να μας δείξουν τον τρόπο και να μας μυήσουν στα μυστικά της τοξοβολίας, αναρρίχησης και καταρρίχησης (rapel).

Επιστρέφουμε για ξεκούραση.

3η Ημέρα

Μπορούμε λοιπόν να ξεκινήσουμε από μια ήρεμη και ερημική τοποθεσία, που έρχεται σε αντίθεση με το γειτονικό απόκρημνο βουνό της Βαράσοβας, ανάμεσα σε πεύκα, ελιές και κυπαρίσσια, δυο χιλιόμετρα βόρεια της Κοινότητας Γαβρολίμνης, σώζεται ο ναός της κοίμησης της Θεοτόκου που είναι πασίγνωστος με το όνομα «Παναξιώτισσα». Το επίθετο της Παναγίας «Παναξιώτισσα» είναι μοναδικό στον ορθόδοξο χώρο και πιθανότατα σημαίνει «αυτή που αξιώθηκε των πάντων». Από τις συνεχείς προσχώσεις ο ναός βρίσκεται τώρα χαμηλότερα από την επιφάνεια του εδάφους κατά μισό μέτρο. Όσο για τη χρονολόγηση του μνημείου το 1935 ο Ακαδημαϊκός – Αρχαιολόγος Αν. Ορλάνδο το χρονολόγησε στο δεύτερο μισό του 10ου αιώνα. Αργότερα το 1961 επανήλθε με νεότερα συγκριτικά στοιχεία και το χρονολόγησε με μεγαλύτερη ακρίβεια στο τέλος του ιδίου αιώνα.

Συνεχίζουμε την πορεία μας στην Κάτω Βασιλική όπου θα θαυμάσουμε το βουνό της Βαράσοβας και θα επισκεφτούμε με καραβάκι και λίγη πεζοπορία πάνω στο βουνό, το σπήλαιο του Αη Νικόλα Βαρασόβης. Το βυζαντινό μοναστήρι του Αγίου Νικολάου Βαράσοβας είναι κτισμένο σε σπηλαιώδες άνοιγμα στη νότια πλευρά της Βαράσοβας μεταξύ των χωριών Κάτω Βασιλικής και Κρυονερίου. Όπου τη βυζαντινή εποχή αποτελούσε μέρος των πολλών μοναστηριών που υπήρχαν στο βουνό Βαράσοβα, γνωστό και ως «το Άγιον Όρος της Αιτωλίας», καθώς υπήρξε σημαντικό ασκητικό κέντρο ιδιαίτερα από τον 10ο αι. αλλά και στα χρόνια μετά την άλωση.

Στην επιστροφή θα απολαύσουμε:

Σαλάτα
Χωριάτικη σαλάτα

Ορεκτικό
Σουφλέ πατάτας
Ρεβυθάδα στη γάστρα

Κυρίως Πιάτο
Αρνάκι ριγανάτο με πατάτες

Επιδόρπιο
Γλυκό κουταλιού ή γλυκό ημέρας

Τέλος ενός τριημέρου με δράση, εικόνες και συναισθήματα που μας προσφέρει το απίστευτο τοπίο του μυθικού ποταμού Ευήνου και της περιοχής.

Παρατηρήσεις:

  • Ελάχιστη συμμετοχή για την πραγματοποίηση εκδρομής 6 άτομα.

  • Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ’ άτομο, περιλαμβάνουν Φ.Π.Α. και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.

  • Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.

  • Διαθέσιμοι Τραπεζικοί λογαριασμοί (IBAN):  GR8901104120000041200184228 NATIONAL BANK OF GREECE

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
Nifty were extremely helpful when I needed a Finance Analyst at short notice, proactive domination. At the end of the day, going network of consultants.
Mark GarrettZeit
https://www.discovermessolonghi.gr/wp-content/uploads/2020/09/fluid_hero_09.jpg
I consider Nifty having unprecedented integrity within this industry in terms of reference checking and honest feedback about candidates.
Maegan MathewsChargebee
https://www.discovermessolonghi.gr/wp-content/uploads/2020/09/fluid_hero_08.jpg
I genuinely can’t recommend Nifty Group highly enough. They were personable divide with additional clickthroughs from highway will close.
Joshua MclaughlinSonarQube
https://www.discovermessolonghi.gr/wp-content/uploads/2020/09/fluid_hero_07.jpg
bt_bb_section_top_section_coverage_image
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Το Μεσολόγγι

We are a young and creative company and we offer you fresh HR ideas.

Ο τόπος μας δεν ανήκει, μέχρι σήμερα, στους προβεβλημένους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, παρ’ όλο που συγκεντρώνει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Ιστορία παγκόσμιας εμβέλειας, σπουδαία πνευματική και πολιτιστική κληρονομιά, μοναδικά μνημεία και μουσεία, πανέμορφο φυσικό περιβάλλον (λιμνοθάλασσα, παραλίες, Αχελώος, Εύηνος, ιαματικά λασπόλουτρα, Αράκυνθος, δάσος Φράξου), καθώς και ένα τρόπο ζωής που στηρίζεται στην ηρεμία και την απλότητα.

Εδώ η γραφικότητα, η αυθεντικότητα και η έμπνευση συνυπάρχουν στην καθημερινότητα και σε καλούν να τις απολαύσεις όλο το χρόνο.

Μια φορά αν έρθεις, αρκεί για να ζήσεις μαζί μας, όπως εμείς!

Σας περιμένουμε!

2016

JANUAR 2016

New office in London

JULY 2016

Certificate of Accreditation

[bold_timeline_item_button title=”Expand” style=”” shape=”” color=”” size=”inline” url=”#” el_class=”bold_timeline_group_button”]

2018

JANUAR 2016

New office in Amsterdam

[bold_timeline_item_button title=”Expand” style=”” shape=”” color=”” size=”inline” url=”#” el_class=”bold_timeline_group_button”]

2019

FEBRUARY 2019

New office in NY

MARCH 2020

More than 100 workers

[bold_timeline_item_button title=”Expand” style=”” shape=”” color=”” size=”inline” url=”#” el_class=”bold_timeline_group_button”]
https://www.discovermessolonghi.gr/wp-content/uploads/2020/09/image_illustrations_04.png

Be at the forefront of the innovation

Your goals are individual. We believe business advice should be too, so we help your business thrive in this work environment.
bt_bb_section_top_section_coverage_image