ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ


Το χορευτικό τμήμα του δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου  μετονομάσθηκε το Μάρτιο του  2010 σε ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΌΜΙΛΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ.
 

Εκπροσωπεί την ιερά μας πόλη παρουσιάζοντας τα ήθη και τα έθιμα , τους χορούς και τα τραγούδια από το πανηγύρι του αι συμιού ,αλλά και τους χορούς της λεβεντογέννας Ρούμελης. 
Χοροί από όλη την Ελλάδα διδάσκονται δίνοντας τη ευκαιρία στα μέλη να γνωρίσουν την ιστορία τα ήθη και τα έθιμα της πατρίδος μας.

 

Έχει παρουσιαστεί από την ίδρυση του στην Πάτρα .στον Αστακό ,σε εκδηλώσεις του δήμου Παιανίας  και πραγματοποίησε 13 εμφανίσεις τον Αύγουστο του 2010 στην Βικτώρια Βανκούβερ, συνεχίζοντας την δεκαεξάχρονη ιστορία  με τις 1157 εμφανίσεις, με τις πολυάριθμες διακρίσεις και βραβεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό ,πάντα πανάξιοι εκπρόσωποι της Ιεράς πόλεως μας.

 

Χορευτικό τμήμα  λειτουργεί σε αίθουσα του 2ου δημοτικού σχολείου Μεσολογγίου στοχεύοντας πάντα σε ότι καλύτερο μπορεί να δοθεί σε πολιτιστικό επίπεδο στα μέλη του αλλά και την πόλη μας.

Υπεύθυνος του τμήματος είναι ο καθηγητής φυσικής αγωγής – χοροδιδάσκαλος Καραβασίλης Δημήτριος.

 

Ο Χορευτικός Όμιλος Μεσολογγίου αναλαμβάνει ψηφιακή ενημέρωση σε προτζέκτορα παραδοσιακών στολών, οργάνων, χορών της περιοχής καθώς και χορευτικά events σε συνέδρια και άλλου είδους εκδηλώσεις.

1
xiroslogo